Veelgestelde vragen

Zoekveld

Als de behandeltarieven overal gelijk zijn, wat zijn dan de overwegingen om te kiezen voor een specifieke tandarts?

De verschillen tussen de tandartsen zitten in de volgende zaken:

  • Niet alle tandartsen hebben dezelfde specialistische kennis in huis.
  • Niet alle tandartsen hebben dezelfde vaak kostbare apparatuur in huis.
  • Niet alle tandartsen gebruiken dezelfde materialen.
  • Niet alle tandartsen geven garantie.
  • Niet alle tandartsen hebben dezelfde kosten voor praktijkinrichting.
  • Bovendien realiseren we ons dat een persoonlijke ‘click’ voor patiënten erg belangrijk is.

Op deze site kun je bij ons team kennis maken met de tandartsen en overige medewerkers. Een bezoekje aan de praktijk behoort eveneens tot de opties, alvorens je besluit over te stappen.

Als ik bij een andere tandarts (in het buitenland) een behandeling laat uitvoeren, omdat deze daar goedkoper is, kan ik dan toch patiënt blijven bij GAAF Mondzorg?

Ja, dat is mogelijk, echter behandeling van klachten welke het gevolg zijn van deze behandeling, zullen wij bij je in rekening moeten brengen. Op onze eigen behandelingen geven wij natuurlijk service/garantie.

Wij staan nog steeds voor je klaar om je te helpen. Hopende dat je de volgende keer inziet dat het niet alleen om de prijs gaat, maar dat ook de kwaliteit en de service belangrijk zijn.

Als patiënt kun je wel de prijs kunt vergelijken, maar niet de kwaliteit. Die is echt per tandarts anders. Voor ons is kwaliteit geen toeval, maar een optelsom van een hoog opgeleid team, werken volgens strenge protocollen (ISO), research en toepassen van behandeltechnieken volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken/technieken. 

Hanteren alle tandartsen in Nederland dezelfde tarieven?

Sinds 2013 zijn de behandeltarieven bij iedere tandarts hetzelfde. Er kunnen wel verschillen optreden in de techniekkosten. Deze variëren per tandtechnisch laboratorium. Er zijn wel budget varianten mogelijk. Gezamenlijk wordt besproken welke optie voor jou het meest optimaal is. Hierin kan gekozen worden voor een optie passend bij een beperkt budget of voor een meer duurzame optie. Je kunt het vergelijken met de duurzaamheid van een dure lederen schoen ten opzichte van een kunststof variant. Op beide kun je lopen. Zoek je een voordelige oplossing voor een korte termijn dan volstaat de kunststof variant mogelijk. De lederen schoen is duurder maar ook duurzamer.

Specialistische behandelingen door een implantoloog, parodontoloog, kindertandarts, gnatholoog of een endodontoloog kunnen echter o.a. door het gebruik van specialistische apparatuur en technieken soms duurder zijn.

 

Kunnen patienten kiezen tussen een standaard of specialistische behandeling?

Ja, dat kan. Wij zullen bij de behandeling uitleggen waarom wij bepaalde zorg adviseren.

Kunnen we met de tandarts onderhandelen over de prijzen?

We onderhandelen niet over de prijzen. De prijzen zijn bepaald op basis van de gemaakte kosten & diensten. De behandeltarieven (de diensten) zijn vastgesteld. De techniekkosten worden aan ons doorberekend door de laboratoria en we werken uitsluitend met kwaliteitsproducten

Bovendien  hebben we met onze patiënten een vertrouwensband. We vinden het belangrijk deze te continueren, zodat je ook in de toekomst met tevredenheid terug kijkt. Het zou daarom niet fair zijn dat mensen die goede onderhandelaars zijn minder betalen dan anderen. We denken wel graag met je mee om de noodzakelijke behandeling passend te krijgen in je budget.

Wat moet ik doen als ik patiënt wil worden bij GAAF Mondzorg?

Meld je aan via deze website. Op de inschrijfpagina staat informatie over de te volgen routing.

Worden patiënten van te voren geïnformeerd over de kosten?

Ja, je wordt via de website en bij de receptie geïnformeerd over de kosten. Vanuit  de behandelkamer krijg je een begroting mee van bedragen boven de € 150,00 of (ongeacht het bedrag) op eigen verzoek.

Wordt er garantie gegeven?

Ja, we geven garantie, dit wordt aangegeven per soort behandeling.

De garantie geldt alleen:

  • Als je 2x per jaar voor controle komt.
  • Als je de adviezen opvolgt van de tandarts, de mondhygiënist of de preventie-assistente welke gegeven worden met betrekking tot het onderhoud van je gebit.
  • Indien breuk van een vulling of kroon het gevolg is van een ongeval of onjuist gebruik, zal er geen garantie van toepassing zijn.

Garantie op vullingen en kronen

  • Op vullingen zit 1 jaar garantie en op kronen 5  jaar.

Garantie op orthodontie:

  • Op behandelingen m.b.t. een beugel, wordt garantie gegeven zolang de  retentie-apparatuur gedragen wordt.
  • Op de retentiespalk (wordt gedragen achter de voortanden en/of ondertanden) is de garantie termijn 6 maanden.

Garantie op wortelkanaalbehandelingen:

  • Op wortelkanaalbehandelingen, wordt afhankelijk van de omvang van de ontsteking een prognose gegeven over de haalbaarheid en levensduur van de tand of kies.

Garantie op tandvleesbehandelingen:

  • Op tandvleesbehandelingen wordt geen garantie gegeven, omdat het resultaat voor het grootste deel (80%) afhankelijk is van je eigen mondzorg en inzet