Parodontologie

Zoekveld

Tijdens elke controle krijgt je tandvlees een cijfer (dpsi). Bij een slechte score verwijst de tandarts voor een vervolgafspraak naar een preventieassistente of mondhygiëniste in onze praktijk. Het is belangrijk dat deze klachten goed worden aangepakt, want ze kunnen leiden tot ernstige tandheelkundige problemen en op termijn zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Behandeling
De behandeling van een tandvleesontsteking begint met een onderzoek, waarbij er een pocketstatus en behandelplan wordt opgesteld. De behandelingen verbeteren je mondhygiëne met als doel behoud van tanden en kiezen.

Voorlichting
Een goede mondhygiëne begint thuis. Goed poetsen en het gebruik van tandenstokers en/of floss kan de vorming van tandplak tegen gaan en ontstekingen voorkomen. De mondhygiëniste geeft voorlichting, advies  en instructies voor onderhoud van het gebit.

Worden de kosten vergoed?
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de zorg door de mondhygiënist, maar stellen soms bepaalde voorwaarden. Het is verstandig eerst hiernaar te informeren. Bespreek ook voorafgaand aan de behandeling met de mondhygiëniste de kosten die aan de behandeling verbonden zijn, of vraag om een begroting. Dit voorkomt problemen achteraf.