Orthodontie*

Zoekveld

mond met beugel

Orthodontie houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken.

Waarom een beugel? 
Er zijn diverse redenen waarom een beugelbehandeling gewenst is of geadviseerd wordt.
Heb je bijvoorbeeld scheefstaande tanden waartussen slecht te reinigen valt, bijt je op je eigen tandvlees of botsen je tanden van de bovenkaak op die van de onderkaak waardoor slijtage kan of reeds is ontstaan?
Door een betere stand van je tanden neemt je mondgezondheid en daarmee je algehele gezondheid toe!

Durf je niet voluit te lachen, lach je met je hand voor je mond?
Wij ervaren regelmatig persoonlijke groei van patiënten die met een nieuwe, gezonde glimlach zelfbewuster en zelfverzekerder in het leven kunnen staan.

Het resultaat van een beugelbehandeling is vrijwel altijd een combinatie van verbeterde gezondheid en esthetiek. Hoe mooi is dat?

Voor kinderen én volwassenen!
Tanden en kiezen kunnen op iedere leeftijd verplaatst worden. Het is daarom voor zowel jong als oud mogelijk om een beugelbehandeling te ondergaan.
De tandarts voor orthodontie bekijkt op voorhand of er beperkende factoren* zijn en conludeert of een behandeling mogelijk en/of zinvol is.
Is het verstandig om een beugel te plaatsen?

*(mogelijk) beperkende factoren:
-Wensen van de patiënt
-De orthodontische afwijking
-De kwaliteit van het gebit, van de tanden.
-De conditie van het tandvlees en van het bot waarin de tanden vastzitten.

De volgende behandelingen zijn mogelijk:
- Onzichtbare (Invisalign) beugels:  De vrijwel onzichtbare bitjes zijn uitneembaar.   
- Vaste (slotjes) beugels: M.b.v. slotjes, orthodontische draden en/of elastieken worden de tanden in de meest optimale stand gezet.
- Uitneembare beugels: Hiermee kan de relatie tussen de kaken worden aangepast. Dit is een losse beugel die uitneembaar is.
- Retentiebeugels:  Deze zijn bedoeld om gaten tussen de tanden te sluiten en spraak- of bepaalde mondproblemen te verhelpen.

Ons orthodontie team -  tandartsen voor Orthodontie!
Tandartsen Anouk en Daniek hebben na hun 5-jarige studie tandheelkunde een 2-jarige opleiding orthodontie gevolgd en zijn gekwalificeerd voor het plaatsen van beugels. Ze zijn daarmee Tandarts voor Orthodontie. Een tandarts met een verdieping in beugelbehandelingen. Daarnaast volgen zij regelmatig aanvullende opleidingen en cursussen voor orthodontie. De behandelingen worden samen met de daarvoor speciaal opgeleide orthodontie- en preventieassistentes Mandy en Sésiel uitgevoerd. Zij coördineren de orthodontie binnen de praktijk en breiden hun kennis en kunde regelmatig uit door scholing. De behandelingen vinden plaats in de voor jou vertrouwde omgeving, we zijn volledig op de hoogte van je behandelgeschiedenis en we letten goed op je mondhygiëne tijdens het dragen van de beugel.

Doorverwijzing externe patiënten.
Ben je geen patiënt bij GAAF mondzorg en wil je bij ons een orthodontiebehandeling ondergaan? Dat kan!  Je kan je eigen tandarts vragen aan ons door te verwijzen voor de orthodontie. Voor overige behandelingen blijf je je eigen tandarts bezoeken.
Zodra wij de verwijsbrief van je eigen tandarts hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op. Je wordt dan geïnformeerd over het verdere verloop en we plannen een intake.
Mocht je twee weken na verwijzing door je eigen tandarts nog geen telefoontje van ons hebben ontvangen, bel (053-4760513) of mail ons (info@gaafmondzorg.nl) dan! 

Heb je interesse? Laat het ons weten! Wij werken graag samen met  jou aan een gezonde, prachtige glimlach!

SLOTJE LOS? PRIKT DE DRAAD IN JE WANG?

 

Voor en na behandeling orthodontie

Nooit te oud voor een beugel....Onderstaande patiënte is 70 jaar!