Nieuw bij Nijhuis Tandartsen, orofaciaal therapeut Maartje van de Moesdijk.

Zoekveld

Maartje van de Moesdijk @Nijhuis Tandartsen

Word je ’s ochtends wakker met nek- en/of hoofdpijn?
Heb je tand- of kiespijn terwijl de tandarts er geen oorzaak voor kan vinden?
Heb je regelmatig een piep- of fluittoon in je oren?
Overleg dan eens met de tandarts of orofaciale therapie misschien uitkomst kan bieden.

Orofaciaal therapeut Maartje van de Moesdijk voert vanaf nu haar praktijk iedere maandag- en woensdagmiddag bij Nijhuis Tandartsen aan de Vlierstraat 111.

Wat is orofaciale therapie?
Orofaciale therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie, die met name pijn in het hoofd-, hals- en kaakgebied behandeld.

Functioneringsproblemen van het kaakgewricht of de kaakspieren kunnen pijn en ongemak veroorzaken. Pijn aan je kaak, maar ook afgeleide pijn zoals bijvoorbeeld hoofdpijn. Kaakklachten en andere hoofd-, hals- en/of kaakklachten belemmeren het dagelijks functioneren. Voor de behandeling van de klachten is het traceren van de oorzaak belangrijk. Een gespecialiseerde fysiotherapeut (orofaciaal therapeut) verzorgt de behandeling, vaak in samenwerking met tandarts of kaakchirurg. 

Oorzaken
Verschillende oorzaken kunnen klachten aan het hoofd/hals gebied veroorzaken. Fysieke oorzaken zoals verkeerde mondgewoontes, een operatie, maar ook stress of persoonskenmerken. Vaak is het een combinatie van factoren.

Behandeling
Maartje verzorgt als gespecialiseerd fysiotherapeut (orofaciaal therapeut) de behandeling in samenwerking met de tandarts of de kaakchirurg. Afspraak maken?

Wil je meer weten over eventuele behandelingsmogelijkheden? Overleg dan met je tandarts.