Invisalign......de (bijna) onzichtbare beugel

Zoekveld

invisalign enschede nijhuis tandartsen

Een glimlach communiceert geluk en is een belangrijke indicator van vertrouwen en toegankelijkheid – wat voordeel kan hebben in zowel je sociale als professionele leven. We hebben dan ook vaak patiënten die iets aan hun glimlach willen verbeteren.

Voor een professional in de tandheelkunde zijn er 6 factoren die zorgen voor een mooie glimlach

 1. Symmetrie van de tanden, vooral de voortanden.
 2. Horizontale uitlijning van de tanden en breedte van de glimlach.
 3. Proportie van de tanden.
 4. Kleur van de tanden – hoe goed de balans is tussen de witheid van de tanden en het wit van de ogen.
 5. Opening tussen de tanden – de kleine driehoekige ruimtes tussen de puntjes van de tanden
 6. Lachlijn en de gezondheid van het tandvlees
 7. Vorm, kleur, volheid en symmetrie van de lippen.
 8. Buccal corridor – de ruimte tussen de buccale oppervlakken van de achterste tanden van de bovenkaak en de mondhoeken wanneer de patiënt lacht.


Een mooie glimlach heeft veel voordelen – meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld zijn maar het begin. Rechte tanden zijn namelijk veel makkelijker schoon te houden.

De voordelen zijn:

 • Makkelijker poetsen voor gezondere tanden en tandvlees.

 • Rechtere tanden zijn makkelijker schoon te houden dan tanden die dicht op elkaar of scheef staan.

 • Regelmatig poetsen en flossen voorkomt vorming van tandsteen. (Tandsteen is een kleverige laag op de tanden, die bacteriën bevat die tandbederf en tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken).

 • Daarnaast zit tandvlees strakker rond rechtere tanden.

Waarom een Invisalign-behandeling?
De Invisalign-behandeling maakt gebruik van toonaangevende technologie. Het gebit wordt gecorrigeerd door een reeks op maat gemaakte onzichtbare en verwijderbare plastic hoesjes (aligners). De Invisalign-aligners zorgen ervoor dat de tanden geleidelijk en zachtjes in hun juiste positie verschuiven, gebaseerd op de exacte bewegingen die Anouk plant met behulp van de speciale 3D-software. Hierdoor kun je op voorhand zien wat de  uiteindelijke positie van de tanden zal zijn.

Het aantal glimlachen dat met Invisalign zijn verwezenlijkt, groeit elke dag. Meer dan 5 miljoen patiënten over de hele wereld zijn gestart met de Invisalign-behandeling!

Kenmerken van het Invisalign-systeem.
Er bestaan verschillende behandelingen om de tanden recht te zetten maar ze combineren niet allemaal doeltreffendheid, esthetiek en comfort.

 • Het Invisalign-systeem maakt gebruik van een reeks verwijderbare plastic aligners om de tanden zachtjes in positie te verschuiven.
 • De Invisalign-behandeling kan worden gebruikt bij uiteenlopende problemen voor het rechtzetten van tanden bij zowel tieners als volwassenen.
 • De aligners zijn vrijwel onzichtbaar.
 • Ze kunnen worden uitgenomen om te eten, te drinken, de tanden te poetsen en te flossen, voor het behoud van een goede mondhygiëne.
 • De Invisalign-aligners zijn voor elke individuele patiënt op maat gemaakt.


Filmpje: Hoe wordt het gemaakt?
De voordelen op een rijtje.
Wat kun je verwachten als patiënt?